DalšíMagazín

TOP 6: nejlepší acerola na trhu – recenze a zkušenosti

Hledáte nejlepší acerolu na trhu? Jak vybrat nejlepší doplněk stravy na bázi aceroly? Co je to Acerola a jaké má výhody? Recenze a zkušenosti

TOP 1. místo

BrainMax Pure Acerola

Přibližná cena: 359 Kč

2. místo

Bio Acerola Powder 

Přibližná cena: 299 Kč

3. místo

Viridian Acerola Organic

Přibližná cena: 649 Kč

Nejlepší Acerola prášek (vitamín C): recenze a zkušenosti

  • BrainMax Pure Acerola BIO prášek
  • Bio Acerola Powder – GymBeam
  • Viridian Acerola 50g Organic
  • Acerola vitamín 100 g
  • HealthForce Přírodní vitamín C (acerola)
  • Acerola Naturalis 100 g

Co je to Acerola?

Acerola se používá již po tisíciletí a je známá po celém světě díky vysokému obsahu vitamínu C, antioxidantů a další látek. Bobule aceroly se také přezdívají jako západoindická třešeň a to díky tomu, že se podobá třešni. Je známá díky tomu, že podporuje imunitní systém a bojuje proti oxidačnímu stresu.

Tato rostlina pochází ze Střední Ameriky. Dnes se však již vyskytuje i v Jižní americe, zejména v Brazílii, a na jižním konci Texasu a Karibiku. Také jej můžete najít v oblasti Asie a Afriky. Dříve tuto rostlinu používali domorodé kmeny k léčbě úplavice, průjmu, poruch jater nebo kurdějím.

Hlavní charakteristika aceroly je:

  • Obsahuje vysokou dávku vitamínu C
  • Silní antioxidační síla
  • Podporuje imunitní systém

Acerola je výjimečným zdrojem vitamínů a minerálů. Nejznámější je ale pro vysoký obsah vitamínu C. Sám o sobě ho obsahuje až 40x více než obyčejný pomeranč. 

výhody aceroly - recenze a zkušenosti

Nutriční vlastnosti a kalorické hodnoty

Acerola je drobné ovoce s atypickým nutričním profilem. S pouhými 32 kcal se řadí mezi velmi nízkokalorická a nízkosacharidová ovoce. Bobule aceroly jsou skvělým zdrojem vlákniny, která podporuje střevní průchod, trávicí pohodu a pocit sytosti.

Je celosvětově známá především pro svůj působivý obsah vitamínu C a dalšími antioxidačními látkami

Jaké má výhody?

Díky svému jedinečnému nutričnímu profilu je acerola skutečným přínosem pro naše zdraví. Zejména v zimě, kdy je méně slunečního svitu a imunitní systém je vystaven vlivu počasí. Po zbytek orku je acerola skvělým spojencem, který se vypořádá s únavou a stresem. 

Jaké všechny zdravotní benefity má acerola?

  • Rekordní obsah vitamínu C
  • Acerola je skvělým zdrojem antioxidantů
  • Vynikající zdroj vitamínu A a beta-karotenu
  • Pomáhá při prevenci kurdějí
  • Vysoký zdroj vitamínů a minerálů
Výhody Aceroly

V jaké formě můžeme acerolu konzumovat?

Acerola ve formě prášku má mnoho výhod. Prášek z aceroly lze skutečně uchovávat několik měsíců na suchém místě a lze jej velmi snadno začlenit do každodenního jídla. 

Přirozeně by měl být prášek z aceroly čirý, a ne červený (ve většině případů přidané barvivo).

Jak připravit acerolu?

Tyto drobné bobule s kyselou chutí se prodávají především ve formě šťávy, potravinových doplňků nebo prášku. Jinak se dají zpracovat i do džemů, cukroví nebo likérů.

Kontraindikace

Existuje jen velmi málo kontraindikací pro konzumaci aceroly. Její vysoký obsah vitamínu C však může být dvojsečná zbraň. I když je vitamín C výborný a nezbytným pro naše zdraví, neměl by být konzumován v nadměrném množství s rizikem narušení trávicího systému. Proto si dejte pozor na přebytek vitamínu C.

Denní hladina vitamínu C je okolo 2000 mg. Nad toto množství mohou vysoké dávky způsobit řídkou stolici, průjem a nebo poruchy trávicího traktu. U zdravého člověka se přebytek vitamínu C vylučuje močí nebo ledvinami.

1. Místo

BrainMax Pure Acerola BIO prášek

Acerola od BrainMaxu dokáže vašemu tělu dodat o 14x více vitamínu C než pomeranč. Protože jeden gram aceroly obsahuje 170 až 200 mg vitamínu C. A pokud budete dodržovat denní dávkování podle výrobce, jedna lžička dokáže poskytnout denně přes půl gramu vitamínu C, což je více než dostačující pro podporu imunity. 

Vitamín C je nezbytný pro naše tělo, a je klíčový pro správnou funkci imunitního systému.

Balení o velikosti 100 g můžete zakoupit za 287 Kč.

Výhody:

  • Kvalitní složení
  • Jedna dávka obsahuje o 14x více vitamínu C než pomeranč
  • Chrání před oxidativním stresem

Nevýhody:

  • Žádné jsme nenašli

2. Místo

Bio Acerola Powder – GymBeam

Acerola v BIO podání od populární značky GymBeam vám nabídne přírodní složení zdroje vitamínu C z plodů aceroly, které můžete zakoupit ve formě prášku.

Věděli jste, že plod aceroly jsou červené bobule, které mají nakyslou chuť? Obsahují velkou dávku vitamínu C, a také jsou zdrojem vápníku, železa, vlákniny a draslíku.

Přispívá ke správné funkci imunitního systému a chrání buňky před oxidativním stresem.

Balení 100g bio aceroly můžete zakoupit za cenu 299 Kč.

Výhody:

  • Přírodní BIO složení
  • Obsahuje až 510 mg vitamínu C v jedné denní dávce
  • V balení najdete více jak 30 dávek

Nevýhody:

  • Žádné jsme nenašli

3. Místo

Viridian Acerola 50g Organic

Acerola, neboli vitamín C je rostlina, která pochází z Jižní Ameriky. Její plody jsou nesmírně přínosné pro lidský organismus, protože obsahují bioflavonoidy, karotenoidy a jsou skvělým zdrojem vitamínu C.

Když si to vezmeme na příkladu.. tak pomeranč obsahuje okolo 0,4 mg vitamínu C, a zatímco 1 g aceroly obsahuje 180 mg vitamínu C. A to je opravdu velký rozdíl. 

Balení aceroly od Viridianu můžete zakoupit za 649 Kč.

Výhody:

  • Ve formě tabletek
  • Podporuje imunitu
  • Bohatý zdroj vitamínu C a dalších vitamínů

Nevýhody:

  • Vyšší cena

4. Místo

Acerola vitamín 100 g

Věděli jste, že Acerola patří k nejbohatším zdrojům vitamínu C? Například tento produkt obsahuje poměrně stejné množství přírodního vitamínu C jako přes 320 zralých citronů. 

Tato acerola (třesně), pocházejí ze střední Ameriky a také z Brazílie. 

Tropická třešeň Acerola vám doslova vyrazí dech díky složení: vitamín C, vitamín C, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B8, B9 a vitamín E. Dále patří další vitamíny a především minerály. 

Balení aceroly můžete zakoupit za 299 Kč.

Výhody:

  • Skvělý zdroj vitamínu C
  • Přírodní složení

Nevýhody:

  • Žádné jsme nenašli

5. Místo

HealthForce Přírodní Vitamín C (Acerola)

Na pátem místě se umístil přírodní vitamín C (acerola) od značky HelathFroce. Produkt v posledních letech prošel inovací a nabídne vám ještě lepší a kvalitnější složení než předtím. Obsahuje skvěle dostupný a biologický vitamín C, které pocházejí z plodů camu camu a amly v kombinaci společně s extraktem z aceroly. 

Balení obsahuje 400 g přírodního vitamínu C za cenu 1519 Kč

Výhody:

  • Nové složení
  • Pochází z plodů camu cam a amly

Nevýhody:

  • Vyšší cena

6. Místo

Acerola Naturalis 100 g

Acerola od české značky Naturalis je 100% přírodní produkt, který neobsahuje žádné další přidané látky. 

Věděli jste, že acerola má několikanásobně více vitamínu C v jedné dávce? Díky tomu podporuje imunitní systém, působí jako skvělý antioxidant a chrání vaše buňky před oxidativním stresem. 

Důležitým poznatkem je to, že při zpracování se zde používají čerstvé a sušené bobule a ty se poté rozemelou na jemný prášek. 

Při zpracování se využívá lyofilizace (sušení mrazem).

Jedno balení Aceroly od Naturalis o velikosti 100 g můžete zakoupit za cenu 368 Kč.

Výhody:

  • Kvalitní zpracování → acerola se suší mrazem
  • 100 % přírodní produkt
  • Neobsahuje žádné přidané látky

Nevýhody:

  • Žádné jsme nenašli
Acerola a vitamín C

Vzhled a složení

Acerola neboli také Malpighia Glabra je velký keř, který měří do 5 až 15 metrů do výšky. Růžové květy jsou nahrazeny peckovinami někdy také nazývanými třesně acerola. Plody jsou kulaté, jasně červené a o průměru 1-2,5 cm. Jejich velmi šťavnatá a kyselá dužina je mimořádně bohatá na vitamín C.

Po odstranění ze stromu se plody rychle kazí a čím více dozrávají, tím více vitamín C (kyselina L-askorbová) se degraduje díky enzymu zvanému askorbová oxidáza, a proto se třešeň acerola ihned po utržení chladí a nebo zmrazuje.

Tato rostlina je jedním z nejbohatších plodů vitamínu C. Totiž 1 až 2 gramy na 100 gramů ovoce, obsahuje více jak 30x více vitamínu C než pomeranč nebo kiwi.

Je o to zajímavější, že kromě vitamínu C obsahuje také kyselinu pantotenovou, hořčík a draslík. Také ve větším poměru než pomeranč. Dále také nabídne karotenoidy, antokyany, flavonoidy, vitamín B1, B2, B3 a polyfenoly.

Acerola se vyskytuje ve formě kapslí, žvýkacích či cucavých tablet a nebo ve formě prášku. 

Jaké jsou další výhody aceroly?

Jaké jsou další výhody této rostliny?

Podporuje imunitní systém

Díky vysokému obsahu vitamínu C je acerola nejlepší spojencem k posílení vaší imunity. S příchodem zimy, v době stresu nebo přepracování, bývají lidé často oslabeni. Acerolu se doporučuje využívat, protože přispívá ke správně tvorbě imunitního systému.

Silná antioxidační síla

Vlivem stresu, nebo nekvalitní stravy mají volné radikály tendenci se hromadit ve vašich buňkách a tkáních. Tyto molekuly podporují mimo jiné předčasné stárnutí pokožky. Antioxidační vlastnosti vitamínu C obsaženého v acerole umožňuje čelit těmto volným radikálům a omezit tak jejich účinek. 

Zabraňuje obezitě a kardiovaskulárnímu onemocnění

Vysoký obsah vitamínu C dodává acerole ochranné schopnosti. Blokováním oxidace špatného cholesterolu (LDL), pomáhá tato bobule omezovat tvorbu tuku, který obklopuje orgány, jako je srdce nebo játra. 

Omezuje riziko nedostatku železa

Vstřebávání železa z rostlinných potravin je usnadněno současným příjmem vitamínu C. Přidání doplňků aceroly během jídla vám pomůže uspokojit vaší potřebu železa. Tímto nedostatkem jsou postiženy především ženy v těhotenství. Tento stopový prvek však ustupuje do složení hemoglobinu a podílí se na výrobě energie a růstu buněk.

Historie

Acerola byla po tisíciletí konzumována indiány z Amazonie, kteří vždy chápali její jedinečnost a rozsah jejich zdravotních přínosů pro lidské tělo. Původně byly bobule aceroly skutečnou terapeutickou léčbou určenou k boji proti průjmu, úplavici a dokonce i k jaterním problémům. Až v 16 století byla tato rostlina objevena osadníky a poté dovezena do Evropy, které získala název acerola. Osadníci poté našli další její zdravotní využití, a používala se především k léčbě kurdějím.

Jak pěstovat acerolu?

Třešeň acerola lze sklízet třikrát až čtyřikrát ročně. Hlavní pěstitelské oblasti jsou Mexiko, Jamajka, Florida, Panama, Brazílie a Guatemala.

Zapamatujte si…

  1. Acerola má až 40krát více vitamínu C než pomeranč nebo kiwi.
  2. Konzumujte acerolu, jakmile přijde zima, abyste podpořili svou imunitní obranu.
  3. Pomáhá usnadňovat vstřebávání železa.

Acerola se používá k léčbě nebo prevenci kurděje, onemocnění způsobeného nedostatkem vitamínu C. Acerola se také používá k prevenci srdečních chorob, kornatění tepen a krevních sraženin a rakoviny

Chuť aceroly bývá připisována jako sladká a voňavá. Snadno se jí jako syrová nebo přidaná do pokrmů.

Acerola je to samé jako vitamín C? Acerola je přirozeným zdrojem vitamínu C, jehož obsah se pohybuje od 1000 a 45000 mg/100 g, což je asi o 50-100 krát více než u pomeranče nebo citronu. 

Nejlepší acorela – recenze a zkušenost

Publikováno 18.09.2022

Kategorie: hubnutí, výživa, recenze

Budeš dostávat obsahové novinky ze světa fitness a zdravé stravy.

Pro přihlášení k odběru vyplň následující údaje

Nespamujeme! Další informace naleznete v našich zásadách ochrany osobních údajů.

Nenechte si ujít naše články!

Nespamujeme! Další informace naleznete v našich zásadách ochrany osobních údajů.